Загадката на Sofia24.bg е свързана с една от най-красивите жени в

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с една от най-красивите жени в
Коментари Харесай

Тя е извънбрачно дете и е лежала в затвора: Към днешна дата е позната като една от най-красивите и талантливи актриси

Загадката на Sofia24.bg  е обвързвана с една от най-красивите дами в света. Тя е актриса и има голям брой интернационалните кино награди. Носителка е на призове от кинофестивалите в Кан (1961), Венеция (1958, 1998), Москва (1965, 1997) и Берлин (1994). Наградена е с пет награди " Златен глобус " и два " Оскара " – надлежно за " Най-добра основна женска роля “ в " Чочарка “ от 1961 година и " Оскар за изцяло творчество “ през 1991 година. Познахте ли я? Става въпрос за София Лорен. Всички я познаваме като превъзходна и надарена актриса, която има милиони фенове по целия свят. Животът й обаче не върви безпрепятствено и към момента й е мъчително да приказва за някои събития от предишното си. Въпреки това тя съумява да издържи на всички компликации и да покаже на света какъв брой мощен човек е.

Бащата на София Лорен е от доблестен генезис и тя механически има право да се назова маркиза, той обаче не беше до нея и не поддържаше фамилията. Тя израства в беднотия и би трябвало да стартира работа с баба си, когато е тийнейджърка.

София признава, че е била подигравана през цялото си детство, че е извънбрачно дете. До 14-годишна възраст тя се смяташе за грозно пате. Тя даже имаше прякори като " Пръчката " и " Клечката за зъби ", тъй като беше слаба, само че по-късно израсна и стана една от най-красивите дами в света.

София Лорен е родена на 20 септември през 1934 година в Рим. Баща ѝ Рикардо Шиколоне я признава за своя щерка, само че отхвърля да се ожени за майка ѝ Ромилда Вилани и я напуща по време на бременноста. София прекарва детските си години със своята майка и по-малката си сестра Анна-Мария в рибарското селище Поцуоли, което се намира покрай Неапол. 

През 1949 г. взе участие в състезанието за хубост Мис Италия и заема втора позиция. Красотата на София бързо прави усещане, като ѝ оферират участия в рекламни фотосесии и в еротични филми. Поради потребността от пари, тя се съгласява да се снима в сходен вид продукции. По време на състезанието за Мис Рим се среща с бъдещия си съпруг Карло Понти, процъфтяващ кино продуцент и основен състезател в следвоенното европейско кино. През този интервал стартират и първите ѝ стъпки в киното, като започва в серия от нискобюджетни комедии под името София Ладзаро. През 1951 година Лорен играе дребна роля като робиня във кино лентата на американския режисьор Мервин Лерой  " Кво Вадис “. Първата основна роля на София Лорен е в режисираната от Пиетро Франсичи филм-опера " Аида “ от 1953 година.

Големият й пробив като актриса идва с кино лентата " Чочарка " през 1960 година. В продукцията тя си партнира с Жан-Пол Белмондо. За ролята си в този филм тя получава " Оскар за най-хубаво осъществяване на основна роля ". До този миг не е имало различен случай, в който влиятелното отличие в тази категория да завоюва актриса от неанглоезичен филм. Лорен сграбчва и приз за най-хубава актриса от Нюйоркския кръг на филмовите критици. Филмът е отличен със " Златен глобус за най-хубав чуждоезичен филм " и номинация " Златна палма " за Викторио Де Сика.

София Лорен живее дружно с огромната си обич – италианският кинопродуцент Карло Понти. Двамата се срещат за първи път, когато тя е на 15 години, а той на 37. Женят се през 1957 година. Понти става освен неин брачен партньор, само че и непрекъснат продуцент на филмите, в които взе участие. Някои от тях са: " Бокачо 70 “, " Брак по италиански “, " Вчера, през днешния ден и на следващия ден “ и други. Двамата живеят дружно до гибелта му през 2007 години. Двойката има двама синове - Карло Понти-младши и Едуардо Понти. Карло Понти и София Лорен ca значими колекционери на изкуство. Колекцията им включва над 150 творби.

Тя за малко не била убита от шрапнел по време на Втората международна война. Тогава София Лорен е била на 6 години. Брадичката ѝ е пронизана от шрапнел по време на бомбардировка, до момента в който тичала със фамилията си към бомбоубежището. София Лорен не знае британски език, когато получава първата си роля в американски филм. Лежала е в пандиза в продължение на 17 дни. Това се случва през 1982 година, когато е наказана на 1 месец зад решетките по тази причина, че е укрила налози в по-ранните години на своята кариера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР